Elektricien-leiden

Dit maakt het gebruik van dimmers interessant

Tegenwoordig zijn er talloze manieren om lampen in huis te bedienen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van de app op je smartphone, maar ook aan het gebruik van de traditionele Switch. Deze app wordt gebruikt in combinatie met een speciale lamp die is aangesloten op uw thuisnetwerk. Dimmers hebben verschillende voordelen, waaronder het verbeteren van de sfeer in uw huis. In dit artikel legt een elektricien uit hoe een dimmer werkt. Wist je bijvoorbeeld dat dimmers niet standaard voor alle soorten lampen zijn?

Installeer een dimmer aan de muur van het huis

Veel mensen plaatsen dimmers waar vroeger traditionele schakelaars zaten. Als u dubbele schakelaars gebruikt, wordt dit iets moeilijker. In deze situatie kun je één van de twee schakelaars laten staan of kiezen voor een muurplaat met twee dimmers. Met twee dimmers heb je nog meer controle over de intensiteit van de verlichting in huis. Houd er rekening mee dat er verschillende soorten dimmers zijn. U kunt bijvoorbeeld kiezen tussen schuifregelaars en knoppen. Wat het beste werkt, hangt af van persoonlijke voorkeur.

Advies over het gebruik van dimmers in huis

Onze elektriciens hebben ruime ervaring met het installeren van dimmers. Vooral bij het leggen van de stroomkabel naar de dimmer. Je kunt de dimmer zelf aansluiten. Raadpleeg een elektricien bij het verplaatsen of installeren van een nieuwe stroomkabel. Dit zorgt ervoor dat de kabels correct worden geleid. Het helpt onder andere kortsluitingen te voorkomen. Heeft u nog steeds te maken met kortsluitingen? Neem dan contact op